Home Belgisch EL YUNQUE – Siri, Please (Sentimental).

EL YUNQUE – Siri, Please (Sentimental).

by Didier Becu

Er zijn zo van die bands die je nooit zal begrijpen. El Yunque bijvoorbeeld, en daar mag je je als muziekliefhebber alleen maar gelukkig om prijzen.

Op 12 oktober verschijnt hun derde langspeler Oh Hi Mark op Sentimental Records. Een titel die zijn oorsprong haalt uit The Room, een film van Tommy Wiseau die zo lachwekkend slecht was dat hij cult werd. Absurdisme dat perfect bij El Yunque past, ook al varen de Limburgers op zeer hoog niveau.

Als tweede toemaatje, eerder was er Googol (een liedje over een ingewikkeld getal) is er nu Siri, Please (waarschijnlijk gaat dat over de fameuze virtuele assistent) dat net geen tien minuten duurt en met een uiterst intrigerende video komt.

De song waarin we in het tweede deel de vocalen van Fenne Kuppens horen verschilt enorm van het vorige werk van El Yunque. Minder noise dan voorheen, maar daarom niet minder gewaagd. Muziek die zo uniek is dat hokjes denken niet alleen onnodig is, maar gewoon compleet onmogelijk.

El Yunque is zeker niet de band die met zijn Zappa-esque postpunk het bij iedereen zal doen, al was het maar omdat de groep er alles aan doet om te kunnen ontsnappen uit het typische vakje van de traditionele song. Muziek voor durvers, en wie durft zal binnenkort één van de strafste platen van het jaar horen!

Facebook

Sentimental


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More