Home ReviewsAlbum Reviews MIMI WATERFALL – Solar Return

MIMI WATERFALL – Solar Return

by Felix Sandon

Geduld is een schone deugd, dat bewijst Mimi Waterfall. Vier jaar is het al geleden dat we voor het eerst kennismaakten met haar unieke stem en podiumprésence toen ze deelnam aan Sound Track. Twee jaar later liet ze een eerste single op de wereld los, nu is er eindelijk haar eerste ep. Mimi laat zich dus niet opjagen: hier presenteert ze vijf nummers waar aan gewerkt en geschaafd is tot elk detail strak zat.

Foto: Gerson Ntiti

Die nummers hebben ook elk hun eigen muzikale identiteit. Gouden jazzblazers trappen opener Plan To Liberation af. Some Die heeft dancehall-invloeden, terwijl ook Deeper erg dansbaar is. Snaren en slagwerk klateren als ijsblokjes in je glas op een snikhete dag in het heerlijk vloeiende Release. Afsluiter War jaagt het tempo daarna weer op opzwepende wijze de hoogte in. Toch vormt alles één geheel, omdat Mimi’s stem ons bij de hand neemt en meesleurt in haar verhaal.

De zangeres heeft immers ook iets te vertellen: achter de uitgekiende muzikale details van elk nummer schuilt ook telkens een boodschap. Luister maar hoe Plan To Liberation ook echt de vorm aanneemt van een stappenplan om jezelf te bevrijden. In Release schudt Mimi alle externe druk, verwachtingen en twijfels van zich af en zoekt ze vrede met wie ze is en met haar eigen pad in het leven. War laat er tot slot met de regel “There’s a war against my blackness” geen twijfel over bestaan: dit is een protestlied, waarin de zangeres resoluut opkomt voor zichzelf en alle andere mensen van Afrikaanse afkomst.

Zo is Solar Return een ep geworden die fantastisch klinkt, maar ook ergens over gaat. We hebben er lang naar uitgekeken, maar het was het wachten waard. Voor Mimi Waterfall kan de weg alleen maar vooruit gaan.

Je maakt live kennis met Mimi op volgende data:

24/06: Borgerrio (Antwerpen)
25/06: Feshta Festival (Antwerpen)
21/07: De Zomer van KAAP (Oostende)

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More