Home Belgisch SARAH ESPOUR – Des Losers (Eigen Beheer)

SARAH ESPOUR – Des Losers (Eigen Beheer)

by Hans Vermeulen

Sarah Espour is back! En dat is alleen maar goed nieuws want conventioneel doen en saai zijn vormen begrippen die niet in haar woordenboek staan. Integendeel zelfs, zoals je al uitvoerig kon lezen in onze bloemlezingen over haar optredens in de Botanique, in de voorprogramma’s van Kazu, Tristan en Léonie Pernet. Sarah heeft een nieuwe clip uit bij het sensueel klinkende maar hyper verraderlijke Des Losers. We waren er in september 2021 bij toen ze Les Dévorantes bracht in Luik.

Lees dit hier gerust eens na.

We schrijven dit niet zomaar want de link is gauw gelegd. Les Dévorantes vertelde over vrouwen die zich hebben losgemaakt van hun lotsbestemming. Hier is het verhaal heel theatraal gebracht, want Sarah koos voor vrouwen (waargebeurde verhalen maar ook mythologische figuren) die het pad der misdaad kozen wat uiteraard op het podium voor een eruptie aan uitvergroot geweld zorgde.

Welnu, Des Losers past wonderwel in dat plaatje. We moeten er natuurlijk niet verbaasd over zijn dat Sarah deze raadselachtige en confronterende kunst omarmde want ze was als studente gefascineerd door David Lynch en zijn Mulholland Drive. Het resulteert in songs die bol staan van de brutaliteiten met een kwinkslag, gebracht in een sensueel kader dat altijd verrast.

Des Losers is vintage donkere elektropop en de thematiek van de song behelst hete hangijzers als seksualiteit en agressie binnen een relatie.

Haar voorliefde voor theater en film zorgt er meteen voor dat haar songs zonder uitzondering filmisch en atmosferisch klinken, het is deze keer niet anders. Sarah speelt graag met de luisteraar, draait die een rad voor de ogen en haalt verrassend uit als die het minst aandachtig is. Details verklappen zou zonde zijn, kijk, luister en geniet vooral zelf. Dit kan immers vanaf vandaag (19 mei).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More