Home ReviewsAlbum Reviews MIKE SHERIDAN – Atmospherics (hfn music)

MIKE SHERIDAN – Atmospherics (hfn music)

by Patrick Bruneel

Mike Dyrehave Sheridan is een producer en deejay die zich sinds halverwege de jaren 2000 out als maker van de betere house en techno in Denemarken. Hij maakte de albums I Syv Sind en Ved Første Øjekast waarmee hij zich als jonge snaak meteen op de kaart wist te zetten. Downtempo IDM en ambient waren en zijn ’s mans ding.

Zijn interesses verschoven echter richting werk in opdracht van onder meer theater en tentoonstellingen. Ook daarmee scoorde Sheridan meer dan een beetje, tot het winnen van allerlei awards toe.

Allemaal goed en wel dacht Sheridan, maar nu heb ik wel weer eens zin in het maken van een regulier album. Als ik een paar zangeressen met een engelenstemmetje inhuur om wat nummers extra schwung te geven, dan moet dat zeker lukken.

En inderdaad, Atmospherics is een prima album geworden dat vol staat met nummers die net niet geschikt zijn voor de dansvloer of helemaal downtempo zijn. House voor de huiskamer terwijl we aan tafel zitten. De stem van Agnes Alden springt er wat ons betreft uit, zeker in het nummer Metaphorically Speaking. Niet dat Indra Rios Moore, Janus Rasmussen en Bylja het slecht doen, verre van. Onze voorkeur gaat gewoon uit naar de stem van Alden, en die van Sheridan waarschijnlijk ook want ze is de enige die twee nummers voor haar rekening mag nemen. Ze zingt namelijk ook op de vooruitgeschoven single Minds I, een lekkere triphopper.

Niet alle nummers op het album zitten in de richting van die single. Heel wat stukken van de plaat neigen nog meer richting downtempo en relaxerende ambient, die echter niet moet onderdoen qua sfeer in vergelijking met dit lied.

FACEBOOK / YOUTUBE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More