Home ReviewsAlbum Reviews MENEER MICHIELS – Klets (FONS Records).

MENEER MICHIELS – Klets (FONS Records).

by Didier Becu

Nederlandstalige rap is hip en nieuwe goden staan op. We juichen het alleen maar toe, zo lang je de pioniers van het vak maar niet negeert. De twintigste verjaardag van ’t Hof Van Commerce ging in geen geval de mist in. Alle shows waren in een mum van tijd uitverkocht, of het met de tweede soloplaat van Meneer Michiels ook zo’n storm zal lopen hopen we, maar betwijfelen we.

Sinds zijn solodebuut ging Kristof Michiels aka 4T4 (van datzelfde Hof dus) door het leven als Meneer Michiels. Een naam waarmee je nooit de wereld kan veroveren, maar rap in het Limburgs is sowieso niet weggelegd voor werelddominantie.

Klets is de zalige opvolger van het bejubelde debuut en ook zijn eerste op FONS Records. Om u een hele hoop woorden te besparen: het zal moeilijk worden om dit jaar een cd te vinden die dezelfde schwung heeft als deze tweede van de Limburgse rapper.

Beats die je ook wel kan op de kermis kan horen, maar Meneer Michiels is een meester in ze goed te gebruiken. Soms onweerstaanbaar fout zoals Beestig. Lachen met de macho’s, maar tegelijkertijd muziek die deze macho’s ten volste zullen appreciëren, ge moet het maar kunnen!

Maar het gaat ook vaak diep. Melancholie, de wereld is toch naar de kloten (De Vloedgolf) of een flinke portie maatschappijkritiek, weliswaar knap verpakt in aanstekelijke hip hop (Zand In Ons Ogen), en natuurlijk is er die droge humor die je voortdurend aan het lachen maakt (Ik heb nen baby aan boord zonder sticker op de achteruit).

Muziek met een middelvinger zonder dat diegenen naar wie hij uitgestoken wordt het zullen begrijpen. Klets is eigenlijk een geniaal cdtje…’t is allemaal de schuld van diene hardrockmuziek…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More