Home ReviewsAlbum Reviews MATT CHRISTENSEN & CIRCLE BROS. Split LP (Morc Records).

MATT CHRISTENSEN & CIRCLE BROS. Split LP (Morc Records).

by Wouter De Sutter

Uit op het Gentse label Morc Records: de split-lp van Matt Christensen en Circle Bros. Eén langspeler, drie tracks van zwevende natuur. Veteraan Matt Christensen, gitaarvirtuoos uit Chicago, houdt het op één nummer maar is niet kort van stof met de 18 minuten durende soundscape Driving At Night (part 4).

Gitaar ambient van hoog niveau. Halfweg het galmende getokkel krijgen de zes snaren even het gezelschap van ingetogen vocals. Moeilijk te decoderen, maar waarschijnlijk het soort van dingen die je tegen jezelf prevelt tijdens een nachtelijke rit. On the road to nowhere. Denken we dan.

Circle Bros. , in weerwil tot de roepnaam al 22 jaar het soloproject van Morc-bezieler Wim Lecluyse, bezet de flipside. Twee nummers die elk drones en akoestisch gitaarwerk in de aanbieding hebben. Meer drones in het eerste bedrijf, meer gitaar tijdens het tweede.

Redelijk abstract maar niet ontoegankelijk. Twee nummers die opgehangen zijn aan zoiets als chronisch slaaptekort. Een thema waarover ook wij een aardig boompje kunnen opzetten. Klinkt hier als de beginnende sluimer aan het einde van een slopende dag die alweer bol stond van de noodzakelijke routine.

Wie zijn/haar exemplaar wil bemachtigen zet best enkele zeilen bij, want de release is er één op 120 exemplaren. Uitgevoerd op transparant vinyl, gestoken in een mooie gezeefdrukte hoes (14€). Te bestellen bij Morc.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More