Home ReviewsAlbum Reviews MARKY RAMONE AND THE SPEEDKINGS – Real Live Action (Rawk-A-Hula)

MARKY RAMONE AND THE SPEEDKINGS – Real Live Action (Rawk-A-Hula)

by Patrick Bruneel

Real Live Action van Marky Ramone (dé Marky, van de Ramones) and The Speedkings verscheen oorspronkelijk in 2002 op cd in een beperkte fan-oplage van vijfhonderd exemplaren met een wit en /of zwart hoesje.

‘Tijd voor een update’, dacht zanger / gitarist Nick Cooper Clark (co-auteur van Vergaene Glorie en actief aan het schrijven aan I Heartbreak The Ramones, een boek over de kapsones en wedervaren met onder meer Marky), en zowaar, hij doet wat hij aankondigt en laat er ook geen jaren kleurig gras over groeien.

Om mee te zijn met de tijdsgeest liet hij 350 exemplaren persen in vier verschillende kleurtjes en met een klaphoes, om extra ruimte te creëren voor een heel scala aan nostalgische foto’s.
Alle nummers van de toenmalige cd zijn uiteraard op de plaat samengebracht en door Patrick Delabie en Nick Cooper opgewaardeerd naar de huidige verwachtingen inzake geluid.

De show werd indertijd op Oudejaarsavond opgenomen in de Wild At Heart Club in Kreuzberg, Berlijn, en het moet gezegd: het is een oerdegelijke rockshow waarbij de nummers, deels van The Ramones, deels geschreven door Nico Decock (Nick Cooper), er als zoete koek ingaan. Het maakt niet uit wie de nummers schreef, ze swingen allemaal en dat is best wel straf.

De plaat bewijst vooral wat voor een degelijke liveband dit was, die door de nukken, grillen en grollen van Marky nooit een echt lang leven beschoren was, maar daar laten we Decock zelf over vertellen in zijn boek dat één van de komende maanden zal verschijnen.

Geen bonussen dacht u? Jawel, de Rawk Over Scandinavia-single werd toegevoegd, waarop de zang wordt gedaan in het Fins, Ijslands, Zweeds en Noors. Sheena Is A Norwegian Punkrocker, I Wanna Be Sedated In Sweden, Rockaway Iceland en Blitzkrieg over Finland, het blijft heerlijk om deze door de boxen te jagen. We vergeten nog de reguliere track Glad To See You Go, die indertijd niet op de cd stond en het nummer Marky’s Rocks, een andersoortige versie van klassieker Chinese Rocks.

Geen fan van The Ramones mag deze plaat missen, zeker nu ze weer, voor even, makkelijk verkrijgbaar is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More