Home Singles FELT – Knew You Then

FELT – Knew You Then

by Bart Verlent

Voor wie denkt dat de Engelse postpunkband Felt aan een tweede leven is begonnen, die moeten we dan toch teleurstellen. Deze Felt is een internationaal trio dat gevestigd is in het Duitse Aken. Op gitaar vinden we de Belgische gitarist Koen Castermans (Heisa), de Amerikaanse Aaron Morgan achter de drums en de Duitse Hannah Christina die zingt en de bas voor haar rekening neemt. Felt maakt naar eigen zeggen een combinatie van noise, pop, shoegaze en alternatieve rock en er worden referenties gemaakt met Deftones, Chelsea Wolf, Metric, Sonic Youth en Slow Crush.

Vorige zomer trok dit trio naar de Belgische Ardennen op hun debuutalbum in te blikken in de GAM Studio met met Jan Viggria (ook gekend als gitarist van The Guru Guru en Statue) achter de knoppen. Het resultaat mogen we later dit jaar verwachten maar we krijgen nu al een teaser met Knew You Then. Op deze song heeft Felt een subliem stevig geluid waar inderdaad wel wat shoegaze-invloeden in zitten maar ook wel een ferme grungeknipoog. Hannah heeft een zachte, zalvende stem die voor een serieus contrast zorgt tegenover die heftige wall of sound van haar kompanen.

Felt heeft met deze Knew You Then iets zeer origineel afgeleverd waar we niet genoeg van kunnen krijgen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More