Home ReviewsAlbum Reviews ROSCOE – Folds (PIAS)

ROSCOE – Folds (PIAS)

by Bart Verlent

Wie denkt dat er in Luik alleen maar noiserock gemaakt wordt zoals door Cocaine Piss en It It Anita heeft het helemaal mis. Roscoe komt ook uit deze Waalse stad en maakt smaakvolle indiepop/rock die ruikt naar Balthazar en The National, die laatste vooral omdat zanger Pierre Dumoulins stem veel weg heeft van Matt Berningers timbre.

We hebben maar liefst zeven jaar moeten wachten op dit derde album. In de loop van de tijd bracht Roscoe nog wel verschillende singles uit maar nu heeft de band eindelijk genoeg materiaal om een album uit te brengen.

Op Folds brengt Roscoe zeven prachtige songs met een warm breed klankenpalet dat perfect aansluit bij de stem van Dumoulin. Met een andere sound of gevoel pakt de band niet uit, maar er werd wel meer plaats gemaakt voor subtiliteit waardoor het geheel mooier en kleurrijker klinkt dan voorheen. Elke song is een pakkend pareltje waar goed over is nagedacht, dat hoor je aan de rijke arrangementen die elke song doen schitteren.

Het is vreemd dat deze unieke band in Vlaanderen zo goed als onbekend is, want deze kerels maken echt prachtige, unieke songs. We kunnen hier nog een heel resem positieve woorden over deze prachtige langspeler neerschrijven maar dat zou alleen maar tijd van de lezer in beslag nemen, die tijd kan je beter gebruiken om van de muziek van deze topband te genieten.

Je kan Roscoe live aan het werk zien op:

18/06 – Fête de la Musique, Marchin
20/07 – Francolfolies de Spa, Spa

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More