Home Belgisch DER KLINKE – Decade (Wool-E Discs).

DER KLINKE – Decade (Wool-E Discs).

by Yves Van der Straete

Toen we in de jaren ’80 op het Seaside Festival in De Panne in het gras stonden te kijken naar Siouxsie, New Order, Fad Gadget, The Sound, The Simple Minds, Killing Joke en andere goden hadden we niet kunnen vermoeden dat het genre new wave ons in het bloed ging blijven zitten voor de rest van ons leven. Een vettige baslijn, een strakke drum, een donkere keyboard, en dansen door de nacht heen in donkere zaaltjes.

Af en toe heb je een band die deze sfeer op plaat kan zetten. Der Klinke is zo een band. Ter ere van hun tienjarig bestaan brengen ze Decade uit, een soort overzicht van hun beste nummers aangevuld met een paar nieuwe tracks. 

Een banale “best of” is het niet geworden want er staan van een paar nummers herwerkte versies op deze plaat om van achterover te vallen. Clear Mind is één van de eerste nummers die Der Klinke uitbracht en staat hier op deze vinylschijf in een remix van John Wolf (aka Jan Dewulf van Myldreda en Your Life On Hold). Een atoombom. Facts Of Life door de vingers van Serge Feys (TC Matic) is een dansvloerstamper van heel hoog niveau.

De nieuwe liedjes behoren nu al tot het beste van hun oeuvre. Als je dacht dat de gitaarpartijen van Whispering Sons de beste zijn in België dan ken je Der Klinke nog niet.

Curtains is zo een instant hit waar je gewoonweg gelukkig van wordt dat new wave bestaat. De klank van deze plaat is werkelijk perfect, Martin Bowes van Attrition bewijst hier terug een pure topvakman te zijn in zijn domein.

Der Klinke heeft met deze schijf een overzicht van wat ze zijn: de beste new wave band van België van de laatste jaren. Wij klinken alvast op nog een paar decades! En draai die volumeknop maar open!

Deze cd en limited transparante vinyl kan je bestellen bij de groep zelf op contact@derklinke.be en bij de betere platenzaak natuurlijk!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More