Home Belgisch Vi.be-tip van de maand: Slow Lee

Vi.be-tip van de maand: Slow Lee

by Didier Becu

De zomervakantie is begonnen en geen betere manier om die in te zetten dan met een nieuwe vi.be-tip uiteraard. Deze keer geraakten we onder de indruk van Slow Lee, het alt-pop project van Korneel Muylle.

‘What have they done?’ is een rijk gearrangeerd nummer met een Amerikaanse vibe, versterkt door het rijke timbre van Muylle. Als er dan ook nog is een catchy gitaarrifje in zit, heb je gewoon een heel sterk nummer geschreven.

‘Hold me back’ klinkt poppy en doet wat denken aan Ben Howard en consoorten, zonder gelukkig in de val der meligheid te trappen. In ‘I Want You’ haalt Slow Lee het tempo wat naar beneden zonder dat het saai wordt. Het minimalistische arrangement ondersteunt de boeiende vocals en zorgt er zo voor dat de luisteraar bij de les wordt gehouden.

‘Bad Places’ tapt dan weer uit een ander vaatje, namelijk uit dat van energieke countryfolk. ‘What if there is nothing’ wordt gered door een bloedmooi gitaarlijntje die na een seconde of een 35 het nummer weg van de singersongwriterclichés houdt.

Slow Lee weet in elk nummer wel een aantal spitsvondigheden te steken die de band onderscheidt van het overaanbod aan singer-songwriters. Nummers maken die geloofwaardig genoeg klinken om te raken zonder melig of al te zoet te worden, het is een kunst die Korneel Muylle uitstekend beheerst.

Geniet ervan op een warme zomeravond en droom over Amerikaanse landschappen met Slow Lee als soundtrack. U zal het zich niet beklagen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More