Home Belgisch BLUELINK

BLUELINK

by Luminous Dash

Bluelink. Een Engels woord, maar toch muziek in het West-Vlaams (tenzij Bluelink een West-Vlaams woord is dat we tot nu toe nog niet hebben gehoord).

We mogen er mee lachen, maar de West-Vlamingen hebben zich de laatste jaren meesters getoond in het maken van alternatieve muziek dat in hun dialect is gezonden. Nieuwste in het rijtje dus deze Bluelink.

Afkomstig uit Wervik en naar eigen zeggen vijf gerodeerde muzikanten die naar vijf verschillende muziekgenres luisteren.

Op het moment dat we dit schrijven is er een ep in de maak en na het beluisteren van de songs die op hun Vi.be staan, zijn we er dan ook razend benieuwd naar geworden.

Twijfelend tussen kleinkunst en indiepop, maar vooral met de nadruk op humor. Levensliederen met een lach en een traan. Teksten over meisjes waar je verliefd op bent, je laten staan en niet boos kan op zijn. Of een chanson over de lokale zuiplap…

Door het dialect zullen vergelijkingen met Het Zesde Metaal of zelfs Flip Kowlier sowieso gemaakt worden. Geeft niet, wij vinden het behoorlijk straf en een band met zeer veel potentie.

Facebook Vi.be Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More