Home Belgisch Vi.be-tip van de maand: Mooneye

Vi.be-tip van de maand: Mooneye

by Didier Becu

Iets later dan verwacht, maar ook nu vingen we weer een steengoede, gloednieuwe vi.be tip. Mooneye heet die, al klinkt Mickey Doyle waarschijnlijk bekender in de oren. Het project van de 24-jarige Michiel Libberecht won vorig jaar de Melkrockrally en Jonge Wolven onder die oude naam, maar is nu terug, mét band.

Mooneye’s profiel telt 7 nummers waar hij keer op keer balanceert tussen hapklare folkpop enerzijds en doorleefde authenticiteit anderzijds.

In Thinking About Leaving vertaalt zich dat in een sterke song, First Aid Kit-achtig gearrangeerd. Catchy refreintje, scheutje pathos hier en daar en zeer degelijk paar stembanden, meer is er niet nodig om ons mee te krijgen. Time To Move Away From Here klinkt als een knipoog van Fleet Foxes naar Ennio Morricone, I Don’t Believe The Times Have is dan weer doordrenkt van melancholie. Het ietwat clichématige ‘ooh’-koortje wordt helemaal goedgemaakt door een originele outro, waar een lofi drumcomputer Libberecht de ruimte geeft om zijn kopstem helemaal tot zijn recht te doen komen.

In Black River haalt Mooneye het tempo naar beneden en klinkt de band plots als een poppy versie van Spain. Het sobere drumwerk van Rien Coorevits en de minimalistische baslijn van Stan Holvoet werken uitstekend.

Meest radiovriendelijk is This Thing, waar een synthriffje de toon zet voor een meezingbare song die perfect past bij de rest.

Dankzij Libberechts kenmerkend stimtimbre heeft Mooneye een eigen sound opgebouwd, iets dat niet eenvoudig is in een genre als folkpop. Il faut le faire!

Mooneye stelt op 17 maart in De Kreun (Kortrijk) zijn debuut-ep voor die hij opnam onder de vakkundige vleugels van Pascal Deweze. Op 13 april speelt de band in Trefpunt. Wij zijn alvast benieuwd naar meer!

Facebook

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More