Home Belgisch VI.BE TIP : JOSEFIEN DELOOF

VI.BE TIP : JOSEFIEN DELOOF

by Didier Becu

We gingen weer op jacht op vi.be en schoten deze keer Josefien Deloof, een piepjonge (19!) singer-songwriter uit Brugge. De eerste track op het vi.be-profiel van de jongedame is Cold, dat drijft op een leuke gitaartokkel, maar waar vooral haar wondermooie, ietwat hese stem opvalt. De vergelijking met Selah Sue of Amy Winehouse ligt voor de hand.

© Trees Rommelare

Maar er is meer! Knockout bijvoorbeeld, waar Josefien Deloof ondersteund wordt door een band. Een catchy gitaarrif en een aanstekelijk refrein later zijn we overtuigd, dit is dansbare indiepop van de bovenste plank. De subtiele delay op haar stem naar het einde van het nummer toe, getuigt bovendien van oog voor detail. Knap.
Right moet het opnieuw hebben van Josefien Deloofs stem, maar erg vinden we dat niet. Ook in Falling overtuigt de nog maar 19-jarige dame, de subtiele elektronica die af en toe de kop op stijgt, is een welgekomen extra. Nu nog de ‘dabedoe’s’ op het einde achter wegen laten en we kunnen helemaal tevreden zijn.

Melancholisch, kwetsbaar, maar bij momenten ook erg sterk, Josefoon Deloof is goed bezig.

QUINTEN JACOBS

Vi.be

https://youtu.be/j-y0moSHGkE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More