Home Festival GENK ON STAGE 2017: Wat er mis is met de huidige generatie muziekliefhebbers… .

GENK ON STAGE 2017: Wat er mis is met de huidige generatie muziekliefhebbers… .

by Luminous Dash

We leven in de eenentwintigste eeuw. Elke middenklasser heeft toegang tot een computer. Door het overaanbod aan gratis dj-software heeft bijgevolg elke pc-gebruiker toegang tot deze programma’s. Dit resulteert in een dozijn aan mensen, waarvan er dertien zichzelf dj noemen. In principe is hier niets mis mee. Maar moet de ‘klassieke’ rockband plaatsmaken voor deze veredelde ‘diskjockeys’?

Te goeder trouw organiseert Genk eind juni hun gratis festival Genk On Stage. Negen podia met een resem aan uiteenlopende acts. Zelf had ik nooit de behoefte hier een kijkje te gaan nemen. Het werd altijd afgeschilderd als een aftands stadsfestival. Dit jaar was anders. Mijn Facebook-tijdlijn wordt wekelijks ‘vervuild’ met gesponsorde posts. Genk On Stage kwam hier uiteindelijk ook eens tevoorschijn. Wat me direct opviel, was één van mijn favoriete bands: Kapitan Korsakov.

De mensen die me kennen, weten maar al te goed dat ik een zwak heb voor de muzikale activiteiten van frontman Pieter-Paul Devos. Het wordt tijd de proef op de som te nemen en zelf dat Limburgse stadje in haar gloriemoment te ontdekken, dacht ik bij mezelf. Zo gezegd, zo gedaan. Ik stuur een berichtje naar een aantal personen uit mijn contactenlijst en die bewuste 24 juni 2017 vertrekken we omstreeks 14 uur richting Genk.

Eenmaal gearriveerd in de Limburgse ‘metropool’, zoeken we een gratis parkeerplaats in de buurt van het Factor J² podium (geld geven aan parking is natuurlijk uit ‘den boze’). Niemand heeft de moeite gedaan de line-up deftig te doorgronden, waardoor we eigenlijk niet meer weten dan dat Kapitan Korsakov, DVKES en Wooly Mammoths daar een podium tot vernieling zullen brengen. In ons hoofd bestaat dus enkel dat stukje festivalterrein.

Een behulpzame medewerker wijst ons erop dat we om de hoek de ingang kunnen vinden van het stuk waar Factor J, Factor J² en Villa Cité liggen. We zijn wat aan de vroege kant, dus we beslissen nog even het centrum te doorgronden, op zoek naar de dichtstbijzijnde bankautomaat.

Het valt ons onmiddellijk op hoe verblind we voorheen waren. Dit festival is eigenlijk echt wel de max. Langs de weg komen we een klein podium tegen, waar later op de dag een of andere country-geïnspireerde act zijn ding zal doen. Dichtbij shopping drie komt een overdonderend hoofdpodium te voorschijn en ond