Home Belgisch HEAD FULL OF FLAMES Leuven, Café Jardin (25/06/2017)

HEAD FULL OF FLAMES Leuven, Café Jardin (25/06/2017)

by Didier Becu

Head Full of Flames, het muzikale ei van Sim Van Thienen, kwam vorig najaar met een wondermooie plaat, War Times, en na onder andere supports van Hydrogen Sea in Nosta en Het Depot, zakte het viertal af naar thuisbasis Leuven om de wereld ook daar te overtuigen dat ze echt wel een paar luisterbeurten waard zijn.

Café Jardin vindt plaats in de tuin van CC Oratoriënhof, een idyllische locatie, opgeleukt met slingers, eetstandjes en hooibalen. We waren benieuwd.

Openen deed Head Full of Flames met Brothers, hun jongste single, die snediger klonk dan op de plaat. Little Men kreeg wat meer body mee, onder meer door een mooie samenzang van zanger Van Thienen, gitarist Jan Evenepoel en drumster (!) Lotte De Troyer. De soundscapes van Evenepoel gaven het nummer dat tikje extra om ons helemaal mee te krijgen.

Helaas zakte de set nadien wat in, met 100 forms of light en Lonely Boy, die beiden wat verzopen in het rumoer van het publiek. Drumster en bassist verloren elkaar wat uit het oog en de subtiliteit die Head Full of Flames altijd zo kenmerkt, viel weg. Maar al snel krikte de band zijn niveau weer op, met een zalige versie (in duo) van War Times, de titeltrack van de nieuwe plaat. Evenepoel zorgde voor de juiste sfeernootjes op de juiste plaats, het was heerlijk wegdromen. Daarna was het tijd voor een cover, Living Room van Grouper. Gewapend met een lapsteel overtuigde ook dit nummer. En het werd nog mooier, met Yield. Openbloeiend vanuit een soundscape van Evenepoel (de Belgische Nels Cline) kregen we een eerste hoogtepunt van de avond.

En toen had Head Full of Flames het goede spoor gevonden, We might werd trager gebracht dan op de plaat, maar was des te mooier. De stem van Van Thienen kwam prachtig tot zijn recht, en ook het nieuw nummer dat erop volgde (waarbij Van Thienen zowaar een twaalfsnarige gitaar bespeelde) was weergaloos. Het publiek genoot met de ogen gesloten, zachtjes wegdromend.  Poolhouse klonk erg funky en zomers; dat het zachtjes begon te druppelen deerde niemand. Luid applaus volgde.

Met nog een nieuw nummer en afsluiter Hit the lead out your heels (wat een nummer) zette Head Full of Flames de kroon op het werk. We zagen mensen elkaars handen vastnemen en denken aan die heerlijke tijden van vroeger. Wondermooi bloeide het nummer open en wij kregen het warm vanbinnen.

Het viertal mocht bissen, en haalde Neon Light nog eens boven, een nummer van hun debuut ep uit 2012. “We hebben het niet geoefend, dus draait het misschien helemaal in de soep”, probeerde Van Thienen ons nog wijs te maken, maar nee hoor, ook dit nummer overtuigde helemaal.

Het optreden in Café Jardin was ook het laatste van bassist Brecht Verstraeten en drumster Lotte De Troyer bij de band. Het werd een warm afscheid, waarbij zowel het publiek als het viertal zelf, zichtbaar genoot.

Head Full of Flames balsemende onze ziel en liet ons maar één ding concluderen: deze band moet zo snel mogelijk naar het clubcircuit en wij wachten vol ongeduld tot het zover is.

QUINTEN JACOBS

Head Full Of Flames Facebook

 Head Full OF Flames Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More