Home ReviewsLuminous Fresh Vi.be-tip van de maand: Vito

Vi.be-tip van de maand: Vito

by Luminous Dash

Ook deze maand werden we weer overspoeld door inzendingen voor onze maandelijkse vi.be tip, maar toen we op Vito stootten, was de keuze snel gemaakt. Vito is het muzikale ei van de 22-jarige Vito Dhaenens en maakt naar eigen zeggen ‘belgicana’.

Vrij accuraat, want wie debuutsingle Ever Since I Got This Town al heeft gehoord, hoort in de gitaartokkel het Belgische neefje van Kurt Vile aan het werk. Maar er is meer! Zo combineert de band indiefolk met elektronische percussie en durft de band het nummer volledig te doen opencrunchen met synths en akoestische percussie zonder zijn zomerse laidback-sfeertje te verliezen.

Costa Rican Star drijft op de percussie Jelle Vercruysse (Himalaya Heights, Hulder) en de vocale kwaliteiten van songwriter Dhaenens, terwijl de gitaarsolo subtiel naar Pink Floyd knipoogt.

Smoking The Night Away ten slotte had zo van de pen van Ryan Adams kunnen komen en klinkt heerlijk melancholisch. Beetje Ryley Walker hier en daar, een goed paar stembanden, sfeernootjes van Mathias Stal (Maine Coon) en een gezonde dosis pathos; meer hebben wij niet nodig om overtuigd te worden van het potentieel van Vito.

Vito speelt op 22 april in de Charlatan met Pavlove op een avond van Kontzert. Ga dat zien en wees niet verbaasd als het steengoed was.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More