Home ReviewsAlbum Reviews IMAGINE DRAGONS – Next To Me

IMAGINE DRAGONS – Next To Me

by Luminous Dash

Imagine Dragons bracht een vierde single uit van hun laatste album Evolve. Naast ThunderWhatever It Takes en Believer brachten ze nu ook Next To Me uit.

Moest de single niet van dezelfde album komen, zouden we kunnen denken dat het niet van Imagine Dragons is. De sound is opvallend anders dan de voorgaande liedjes. Zo is het opvallend dat Next To Me een veel serieuzere klank heeft dan de opgewekte voorgangers.

Het lijkt wel alsof de single een ruwere vorm is in plaats van de uitgebreid bewerkte Believer. Zo horen we veel drums en een elektrische gitaar en alsof dat nog niet ruw genoeg is, komen er nog eens backingvocals bij die onbewerkt gebleven zijn.

Next To Me zou weleens kunnen gemarkeerd worden als het eerste liefdesliedje van de band. Het gaat in het liedje over geliefden, maar dat komt ook voor in de video. Zo is de tegenspeelster van de leadzanger Dan Reynolds, zijn eigen vrouw.

Met deze single bewijst Image Dragons nog maar eens dat ze veel in hun mars hebben

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More