Home Belgisch PEUK

PEUK

by Didier Becu

We kunnen u geen muziek aanbieden van dit trio. Daar is het nog iets te vroeg voor, hun eerste plaatje ziet het levenslicht binnen enkele maanden, maar naar verluidt verkoopt goede wijn zichzelf en dat is bij Peuk zeker het geval.

De beste muziek komt steeds uit een onverwacht hoekje en dat is ook het geval met deze drie Limburgers. We kwamen werkelijk oren tekort toen we in de Gentse Afsnis aanbelanden en Peuk haar ding deed. In feite ook logisch, want je staat dan ook niet voor niets op het Absolutely Free Festival in Genk wat zonder twijfel één van de beste alternatieve festivals van dit land is.

Peuk mengt het beste van de Riot Grrrl-beweging en de 90’s-Indie in zich, of hoe The Breeders en Bikini Kill zich met elkaar verbroederen. Omringd door twee mannen (Jacques Nomdefamille van HEISA en Dave Schroyen van Evil Superstars, Millionnaire, VandalX, Creature With The Atom Brain, Fence, Birds That Change Colour) krijst en hijgt zangeres Nele Janssen zich een baan door het gitaar- en drumgeweld. Aurélie Poppins, Kim Gordon en Kathleen Hanna zijn nooit ver weg.

Luid, zelfs zeer luid, maar de drie weten ook dat de essentie van muziek nog altijd de songs zijn. Een band die ook iedere seconde van haar set gebruikt om te tonen waar ze toe in staat is. Rock ’n roll met zweet en dus van de juiste soort!
Facebookpagina

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More