Home Belgisch MIRRANDA – Outer Space (eigen beheer).

MIRRANDA – Outer Space (eigen beheer).

by Wout Meganck

Mirranda is het gloednieuwe project van Pieter-Jan Van Den Troost, zanger bij het Leuvense Willow en Pieter Schrevens, frontman van Five Days. Beiden veroverden met hun band een derde plaats op Humo’s Rock Rally in respectievelijk 2010 en 2014.
Dit duo – live een kwintet – maakt met Mirranda muziek die van over het kanaal lijkt te komen. Het is een  goed in het oor liggende mix van indie gitaren, aangename zang en jaren tachtig synths.

We moesten spontaan denken aan Inspiral Carpets, The Boo Radleys en The Housemartins. Zelf zien ze zich graag vergeleken met MGMT, Fleetwood Mac, Tame Impala en The Beatles die besluiten een licht benevelde jamsessie te houden op een zwoele zomeravond.

Een eerste single heet Outer Space en verraadt, samen met het artwork, een voorliefde voor retro futurisme: een imaginaire, nostalgische kijk op een ideale toekomst die er nooit is geweest.

Mirranda gaat de nieuwe muziek uitproberen op:

16/3  – Werchter, Buurtfeest Rock Werchter
28/3 – Hasselt, Café Café
19/4 – Boechout, Theater Vooruit
27/4 – De Panne (zaal nog niet gekend)

De start van een nieuw hoofdstuk is voor Pieter-Jan ook het einde van het Willow – verhaal. Op  14/2 kan je een laatste keer in Het Depot gaan meebrullen op Sweater.

FACEBOOK

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More