Home ReviewsLuminous Fresh LUMINOUS FRESH : PAPILLOON

LUMINOUS FRESH : PAPILLOON

by Bart Verlent

In 2015 leerden Wim Boddin, Jan Feyaerts, Ben D’Hoore en Enrico Van Cleemput elkaar kennen tijdens hun studies in Leuven en vormden zo de basis van Papilloon. Na enkele ledenwissels vervoegden drummer Ruben Goossens en gitarist Freya Dasseville het viertal en in deze bezetting ontwikkelden ze stilaan een nieuw geluid.

(c) Papilloon

In 2018 verscheen hun debuut-ep Circles waarop Pappilloon energieke rock bracht met een elektronische toets. In de loop der jaren nam de band deel aan verscheidene muziekwedstrijden. Ze bereikten de finale van de Interfacultaire Rockrally en de wonnen de Wild In’t Park Rockrally 2017. Ze speelden het voorprogramma van K’s Choise en Admiral Freebee.

Momenteel werkt de band aan nieuwe nummers met een meer volwassen sound. Op 15 mei verschijnt hiervan de eerste single. Op Bleeding Like Royals klinkt Pappilloon inderdaad meer matuur, de groep heeft vaarwel gezegd tegen de rock clichés en komt met een sterk eigen geluid dat indruk maakt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More