Home Belgisch LUMINOUS FRESH: MONMONDAY.

LUMINOUS FRESH: MONMONDAY.

by Nel Mertens

Niets meer dan artistieke therapie is het en ze maken elke maandag muziek voor losers, zeggen ze. MonMonday uit La Louvière pakt het nogal eclectisch aan en misschien werkt dat dan wel therapeutisch. Hoewel de heren achter het project muzikaal alvast soelaas leken te vinden bij mekaar sinds hun ontmoeting in 2015 wisten ze meteen dat ze om één of andere reden samen hoorden.

Mathieu Bequet (zang en gitaar) componeert al sinds de dood van zijn moeder op zijn 16de. De uit Italië afkomstige Remo Spezza (drum en productie) besefte, toen hij zich in België settelde, dat muziek  waanzin is en hijzelf gek moest zijn… Samen zetten ze soms een nerveuse, maar even goed rustige sound neer in één zelfde, erg persoonlijk nummer dat hartelijk raken.  Een knappe, alternatieve mix van electropunk, new wave, hip hop en indie met synths, samples, gitaren, drums en elektronische drummachines. Al die stijlen vinden we in hun eerste track Doll Sh!t terug, met een serieuze eigen twist die verfrissend chaotisch is. Een nummer waarin prachtige wanorde in drums en vocals perfect verstrengelen met zwevende synths.

‘Do It Yourself’ is hun dada, want de productie gebeurt in een thuisstudio en ook de videoclip bij hun eerste gepubliceerde single Doll Sh!t maakten ze volledig zelf. Wees er maar zeker van: We will rock you and they will monday you!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More