Home Belgisch BELTOON: PEUK.

BELTOON: PEUK.

by Didier Becu

Een blitzkrieg. Zo zou je het best de carrière van het Limburgse trio Peuk kunnen omschrijven. Een jaar geleden nog door een handjevol mensen in de undergroundkelders aanbeden, en deze zomer de aanstormende Belgische band bij uitstek die op ieder festival liet zien waarom er zoiets bestaat als een Peuk-hype. Wie erbij was op Pukkelpop weet waarover we spreken.

Peuk (c) : Trees Rommelaere

De kracht van Peuk is simpelweg dat het muzikaal perfect klikt tussen de drie leden. David Schroyen die als geen ander weet wat goed drummen inhoudt, de schurende gitaar van Jacky Willems en Nele Janssen die naast een flink potje gitaar spelen, ook nog eens over een emotioneel krachtige stem beschikt.

Peuk (c) : Trees Rommelaere

Voor de één klinkt Peuk als Hole, anderen houden het dan weer op Sonic Youth, maar eens je gebeten bent door de microbe van het trio heb je het eigenlijk alleen nog maar over Peuk. Begin september speelt Peuk twee keer in Nederland (Breda Barst en Popmonument 2019) en op 20 september staan ze in Gent op DOK samen met Vaginas, What Else? En er zijn nog een hele resem andere concerten, gewoon hun Facebook-pagina klikken.

Peuk (c) : Karim Hamid

Vandaag werd de derde Peuk-video de wereld ingestuurd. Deze keer niet met de band in de hoofdrol, maar met Merel Claes die perfect het gevoel weergeeft van Endless Spark. Een song die zweeft tussen wanhoop en hoop, net als het echte leven dus…

Endless Spark komt uit het debuut Peuk en is via FONS Records verkrijgbaar op vinyl en cd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More