Home Grensverleggers Uitheems Geduister #49.

Uitheems Geduister #49.

by Nel Mertens

Tussen de hoogoplopende temperaturen, de laatste festivalnoten en de eerste werkdagen door, vonden we dit Uitheems Geduister voor jullie, met nieuws van Dogs In Trees, Cruel, Dark Intrance, Sea Of Sin, Spiryt, Trepanerungsritualen en Bela Goosy.

DOGS IN TREES

De Poolse postpunk-/ coldwaveband Dogs In Trees bracht deze week hun knappe, tweede album Echo uit. Hiermee zetten ze hun eigen sound binnen de donkere scene steeds meer en meer naar hun hand: ze nemen je mee langs duistere paden met dromerige soundscapes die uit het wazige licht van de schemering komen.

Pawel Gozdziewicz’s bezielde vocals worden gedragen door aantrekkelijke baslijnen (door Arkusz Ksiazczak), mechanische ritmes (door nieuwe drummer  Tymek Lasota), atmosferische gitaren en omhullende synths.

Echo biedt 10 nummers, waarvan enkele ook in het Pools zijn en is digitaal en op cd verkrijgbaar bij het label Alchera Visions en Icy Cold Records

Facebook / Bandcamp

CRUEL

De brug slaan tussen metal, industrial en elektro…  Er zijn er heel wat die een poging doen, maar toch vaak bij één van de uitgesproken  genres belanden.  Chileense elektrorockformatie Cruel waagt er zich ook aan met hun nieuwe album Mecanica Organica. Één ding is zeker: ze klinken energiek en intens!

Het album is verkrijgbaar via alle digitale kanalen. 

Facebook / Website

DARK INTRANCE

Met zijn darkrock-/ gothmetalproject Dark Intrance bracht hij zijn eerste ep Emerged From The Dark uit. Didier Strentz brengt hiermee een afwisselende sound van intens krachtige nummers, maar evenzeer tracks met veel aandacht voor het melodische en muzikaal technische.

Het concept van het album vat de onverdraagzaamheid van religies in de wereld en de oorlogen die daarop volgen samen, maar ook de mannelijkheid van onze samenleving in het dagelijkse leven (liefde, corruptie, enz.). Weluitgekozen teksten benadrukken de donkere kant van het geluid en de brutaliteit in de tracks. Je kan de ep beluisteren via alle digitale kanalen.

Facebook / Website

SEA OF SIN

Heb je de laatste nieuwe van de Duitse synthpopband Sea Of Sin al gehoord? Ja, de band is sinds vorig jaar terug, na enkele jaren radiostilte. In 2018 brachten ze hun comebackalbum Future Pulse uit, in mei volgde het album Unbroken en een nieuwe single/ep What Are You Waiting For? komt er binnenkort aan. Op de ep vind je ook 4 remixen door Mesh, Paralyzed, Mindbeat en Rotoskop. Bekijk de teaser hier. Beluister ook de single You.

De single/ep What Are You Waiting For? verschijnt op 30/8 bij hun nieuwe label 7us Media Group.

Facebook

SPIRYT

Uit het zuiden van Frankrijk komen de klanken van Spiryt onze richting uit: een mix van trip hop, gothic en new age in donkertrage, repetitieve composities. Magische, esotherische bezwerende nummers vind je op het eerste album van Spiryt, het one-man-project van autodidactisch muzikant Jaen Luc Cruchot. Het zelfgetitelde album van Spiryt kan je beluisteren en bestellen via Bandcamp. Het is verschenen bij het Italiaanse label Seahorse Recordings.

Facebook

TREPANERUNGSRITUALEN

“We stare into the radiant light, and stumble blind and mad into the moonless night. We bow not our heads, nor do we ask for mercy. The world is agony.” Dat is Trepanerungsritualen.

Het nieuwe album ᛉᛦ – Algir; eller Algir i Merkstave van de mystiekdonkere Zweedse band komt er aan en het werd een stuk waaraan ze werkten alsof het een langdurend ritueel was en zich manifesteert in zijn meest obscure vorm. Minimaal van sound, maar van een overdonderende emotionele impact alweer!

ᛉᛦ – Algir; eller Algir i Merkstave verschijnt op 9/9 op cd in een 6 panel digipack bij het label Cold Spring . Je kan hen live aan het werk zien op 14/10 in de Botanique in Brussel.

Facebook / Website

BELA GOOSY

Opnieuw een knappe videoclip van de Franse Bela Goosy! Deze keer van het nummer My Brain, My Enemy, het eerste nummer dat je te horen krijgt op zijn laatste album Blank. Ook voor deze keert Bela Goosy visueel terug naar de ruïnes. De ruïne van zijn geest krijg je dan weer op muzikaal vlak te horen.

Het nieuwe album is te beluisteren en gratis te downloaden via Bandcamp.

Facebook / Bandcamp

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More