Home ReviewsLuminous Fresh LUMINOUS FRESH : CASPAR AUWERKERKEN.

LUMINOUS FRESH : CASPAR AUWERKERKEN.

by Bart Verlent

Sinds zijn 15de schrijft de Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken zijn eigen nummers. Met zijn mooie, warme stem en akoestische gitaar maakt hij melancholische nummers. Caspar is beïnvloed door singer-songwriters als The Bony King of Nowhere, Sun Kil Moon, Nick Cave, Angel Olsen, Aldous Harding, Björk, Leonard Cohen, Nick Drake, M. Ward, Bonnie “prince” Billy, Mount Eerie en Elliot Smith. Maar hij haalt ook zijn invloeden uit bands zoals Radiohead, Slint, black midi, dEUS, Portishead, Wilco, Slumberland, Slint en Sigur Ros (waarvan hij erg onder de indruk was toen hij de band live zag op Werchter, hij was toen 8 jaar…) en klassieke componisten zoals Bartók en Schnittke.

(c) : CASPAR AUWERKERKEN

Al van zijn 16e jaar treedt hij solo op waar hij zichzelf begeleidt op gitaar. Momenteel is Auwerkerken volop aan het repeteren met een band, met een celliste, bas en drum, met wie hij hoopt snel te kunnen optreden.

Als je een voorproefje wil horen van zijn intrigerende nummers kan je deze beluisteren op zijn vi.be pagina. Daar staan de pareltjes I Tried en The Hunter op, twee songs die veel indruk maken door hun magische breekbaarheid. Deze nummers zijn ruwe schetsen voor de ep die later dit voorjaar uitkomt.

VI.BE

Je kan Capar Auwerkerken aan het werk zien op:

26/01 – Muze Cafe, Heusden-Zolder
21/02 – Papa Jos, Antwerpen
25/02 – Café De Loge, Gent
09/03 – Libertad, Leuven
24/03 – Bar Mirwaar, Gent
29/04 – Monk, Brussel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More