Home Belgisch HEAD ON STONE.

HEAD ON STONE.

by Wout Meganck

Muziek, het heeft iets met geluk te maken. Een eindeloze ontdekkingstocht waarbij je op diamanten kan botsen, en dat vaak gewoon bij louter toeval. Een stap te veel en je loopt er door het overgrote aanbod zo aan voorbij. Bij deze edelsteen wandel je best een pas terug, want Head On Stone omarmt je met de mooiste schoonheid die je je maar inbeelden kan.

Head On Stone is het soloproject van Nele Janssen. Een Limburgse die je op onze pagina’s misschien af en toe al eens hebt opgemerkt. Soms zie je haar op het podium aan de zijde van Erik Debny om samen met hem de fraaiste liedjes van de undergroundgroep par excellence uit dit land te vertolken (we hebben het over The Shovels), en dan weer als niet te stoppen frontvrouw bij de tamelijk geniale Peuk. Deze laatste zijn trouwens bij ons te gast op de tiende editie van Luminous Fest in de Aap in Gent, op 31 oktober is dat.

Maar dit project is iets helemaal anders. Bij Head On Stone merken we wederom een compleet andere gedaante van Nele. Toont ze bij Peuk onbegrensd haar innerlijke demonen, dan houdt ze je met Head On Stone bij de hand vast om samen met haar een zeer aparte droomwereld binnen te wandelen.

Muzikaal hoor je alleen de tonen van een klassieke piano. Chopin-achtige melodieën waar je op een innemende wijze slaapdronken van wordt. Geruggesteund door de introverte, maar tegelijkertijd alles onthullende stem van Nele als gids doorheen haar eigen mijmerende illusies. Fragiel omdat het om gevoelens  gaat die tot op het bot schuren, maar tegelijkertijd ijzersterke composities.

De fantastische composities van Head On Stone (voorlopig zijn het vier songs) kun je tot dusver
alleen maar via Soundcloud horen, maar wie weet komt daar verandering in. Laat ons hopen, dromers geven sowieso nooit op.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More