Home Belgisch FITZ ROY

FITZ ROY

by Didier Becu

 

Namedropping. Geen band die het graag heeft, maar wat vang je aan met een omschrijving als “niet te missen” wanneer geen kat je kent?

Fitz Roy is een jonge Brusselse band genaamd naar een hoge berg gelegen op de grens tussen Chili en Argentinië – en we weten dit ook maar door wat opzoekingswerk.

Over de taalgrens regelmatig op een podium te zien, en hoewel ze afgelopen weekend in Mechelen op de Rock Rally van Maanrock stonden, zijn ze hier al bij al nog nobele onbekenden.

De stijl, zeg je? Een band die je vanaf de eerste seconde doet denken aan iets wat een kruising moet zijn tussen Nirvana en Kapitan Korsakov. Muzikaal, maar vooral ook door het stemgeluid van Francois Chandelle.

Je kan misschien wel zeggen dat dit allemaal niet bijster origineel is, maar soms biedt fantastische rock met een noisekantje (ook al heb je het al eens gehoord) soelaas, en dat is waar Fitz Roy voor staat.

Een track maakt nog de lente niet, maar ook hier geldt het principe dat een geluid valt of staat vanaf de eerste luisterbeurt. Sowieso aanrader voor fans van bovengenoemde bands.

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More