Home ReviewsAlbum Reviews BENEFACTORS – Benefactors

BENEFACTORS – Benefactors

by SANDRA REGENT

Bij de intro van opener Moon horen we onmiddellijk de invloed van Millionaire en de typische Queens Of the Stone Age-sound, waar op zich niks mis mee is. De vier muzikanten geven er hun eigen draai aan en maken er hun eigen typische sound van.  De groep heeft trouwens niet één maar twee zangers die elkaar afwisselen. Het epische Moon wordt ingezongen door Timmy met Joos op backings terwijl Best Kept Secrets dan weer door Joos gezongen wordt en Timmy de backing vocals voor zijn rekening neemt. Deze song start rustig met een catchy riff maar bouwt op tot een korte, explosieve climax en bulkt van de vette gitaarrifs en hooks om af te ronden met een wall of sound. Net als we denken dat dit het einde van de track is, krijgt het nog een staartje… de jongens trakteren ons op een korte maar hevige bass riff.  Knal erop!

Everything Seems Long Ago gaat een iets rustigere kant op met naar het einde toe een knappe gitaarsolo.  Klinkt niet slecht maar wij horen toch net iets liever hun stevige nummers. Met Snakes In Drag krijgen ze van ons in elk geval al de prijs voor meest originele songtitel. Snakes start met een bombastische, donkere gitaarrif die regelmatig openbarst in opzwepende drums en scheurende gitaren om daarna weer terug te keren naar die zalige donkere riff . De relaxe, lofi zang van Timmy maakt het plaatje af. De piano outro is een aangename verrassing. Schitterende afsluiter! Dit nummer is verslavend en gaat op repeat, zeker weten!!

Benefactors heeft er ondertussen al een mooi parcours op zitten. De band speelde onder andere al in Trix, Kinky Star, Muziekodroom, op Genk on Stage en Absolutely Free Festival. Wij hopen in elk geval in de toekomst nog veel van deze veelbelovende jonge rockers te horen.

Voor de liefhebbers van degelijke, strakke no-nonse rock van eigen bodem: op  11 mei staan onze enthousiaste weldoeners op Rock Louwel. Allen daarheen!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More