Home ReviewsAlbum Reviews CHERI MOYA – Cheri Moya (Natural Candy)

CHERI MOYA – Cheri Moya (Natural Candy)

by Bootsie Butsenzeller

Het Antwerpse label Natural Candy lost op 19 maart een cassette van Cheri Moya, het solo project van Dean Peeraer (Tissues, Yonder Trips) dat nieuwe horizonten opzoekt in het ambient elektronica-gebied.

Die andere invalshoek wordt op deze cassette vooral gekenmerkt door de versmelting van het rustgevende van ambient, soundscapes en veldopnames met een harmonisch gevoel, dat vaak achterwege blijft op de doorsnee ambient release. Langdradigheid staat niet in het woordenboek van Peeraer, op slechts 27 minuten passeren er tien onderling verschillende tracks, we zouden zelfs van instrumentale songs kunnen spreken. De toon is ook verrassend licht zonder lichtvoetig te zijn. Géén zwarte dronewolken, dit is het sonore equivalent van een hete zomerdag, helderblauwe lucht met hier en daar een wollig wit wolkje waaruit kleine regendruppeltje vallen die zich vermengen met de Mojito in je hand. Dit kan op dit moment een beetje wishful thinking zijn, toegegeven.

Verder vallen ook de smaakvolle ritmische patronen op, die niet meteen de rust verpesten, maar eerder als vrolijk samen spelende kinderen uit verschillende continenten, bijdragen tot de éénheid en gelukzaligheid. Wij raden deze release dan ook ten stelligste aan aan zwartkijkers. Wellicht kunnen Jehova getuigen dit ook gebruiken om het Walhalla mee te illustreren.

https://ccherimoya.bandcamp.com/track/kameel-forthcoming-release-nc-003

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More