Home ReviewsAlbum Reviews LORENZO FELICIATI/DOMINIQUE VANTOMME – Fake (Subcontinental Extreme)

LORENZO FELICIATI/DOMINIQUE VANTOMME – Fake (Subcontinental Extreme)

by Pieter Walcarius

De Italiaanse Lorenzo Feliciati is geen onbekende in de jazz/fusion en progressieve rockwereld. Als componist, producer en getalenteerde bassist heeft hij verschillende samenwerkingen achter de rug met Colin Edwin (ex-Porcupine Tree), Pat Mastelotto (King Crimson, O.R.K.), Cuong Vu (Pat Metheny Group) en vele andere. Dominique Vantomme bekend van onder andere Boshaard, de experimentele fusionband ROOT en Vegir is ook een begrip in ons land en daarbuiten. Hij speelt zowel piano, synths als gitaar en geeft les aan het conservatorium van Kortrijk. Als die twee samenwerken dan weet je dat er iets moois tot leven komt en dat laat zich vertalen in een eclectisch album, Fake genaamd.

Clear Blue Sky is de opener op het album en zet meteen de toon. We worden meegezogen in een spannende, mysterieuze en hypnotiserende sound van synths en bas. Af en toe maakt het nummer een zijsprongetje met passende pianoklanken die het nummer een meerwaarde geven.

In Bushideuse worden de heren bijgestaan door niemand minder dan Cuong Vue. De warme trompetklanken van Cuong Vue zorgen voor de mooie opbouw van het nummer tot de bas invalt en het tempo de hoogte injaagt. Lekkere jazz fusion die we best kunnen smaken.

De combinatie ambient en jazz komt ook mooi tot zijn recht in het nummer Nightly Business Report. De intro voelt eerst wat angstaanjagend aan maar wanneer de synths en de trompet het nummer overnemen krijgen we een mooie experimentele jazzrocktrack.

Wie houdt van fusion en experimentele jazz zal met dit album zeker aan zijn trekken komen. De mooie samenwerking tussen Vantomme, Feliciata en Cuong wordt nog versterkt door Eraldo Bernocchi in het nummer Sun Day. Bernocchi staat in voor de elektronische percussie in Sun Day. Een nummer waarbij als het ware een samensmelting gebeurd van alle instrumenten.

Het is duidelijk dat voor deze heren muziek geen grenzen kent: new jazz, ambient, experimentele jazz, ze versmelten alle stijlen in een mooi, diepgaand album. We zijn dan ook benieuwd welke projecten deze heren in de toekomst zullen uitbrengen. Fake is te horen via Bandcamp op onderstaande link.

https://subcontinentalrecords.bandcamp.com/album/fake

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More