Home ReviewsAlbum Reviews LONELY KAMEL – Death’s-Head Hawkmoth (Stickman Records).

LONELY KAMEL – Death’s-Head Hawkmoth (Stickman Records).

by Didier Becu

Lonely Kamel. Wellicht een naam die alleen een belletje doet rinkelen bij stonerrockfans die al eens in de kelder van de underground durven afdalen. Afkomstig uit Noorwegen en al tien jaar bezig. Hun vorige cd Shit City (subtiel zijn ze nooit die Noren) werd uitgebracht op Napalm Records, hetgene er op wijst dat er heel wat metalinvloeden in de muziek van de vier zit.

Wat er precies gebeurd is weten we niet, feit is dat ze nu op Stickman Records zitten, het Duitse label dat releases uitbracht van de latere Wedding Present en natuurlijk Motorpsycho.

Het is vooral die laatste die als referentie kan dienen als je het over de muziek van Lonely Kamel hebt. De naam is wat infantiel, net als de teksten. Ze hebben wel een boodschap, maar de teksten van Fascist Bastard en More Weed Less Hate lijken wel door een achtjarige anarchist te zijn geschreven.

Wat je op deze plaat is een bombastisch zooitje van drijvende gitaren die vooral lawaai maken. Motörhead of Monster Magnet is nooit ver weg, maar of het goed gedaan is laten we in het midden, laat staan dat het origineel is. Na een tiental minuten hadden wij genoeg van deze monotone geluidsbrij, en voor een cd die de kaap van een uur overschrijdt is dat dodelijk…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More