Home ReviewsAlbum Reviews LEATHER LUNG – Graveside Grin (Magnetic Eye)

LEATHER LUNG – Graveside Grin (Magnetic Eye)

by Patrick Bruneel

Leather Lung uit Boston, Massachusetts bestaat sinds 2012 en is opgericht door een stel maten met een voorkeur voor punk en hardcore. Eenmaal ze samen beginnen te spelen komt er echter stoner, doom en sludge uit de instrumenten. En wat voor een dreun delen ze daarmee uit!

De band was initieel een kwartet maar het mocht allemaal nog wat logger en feller voor Graveside Grin dus werd een extra gitarist ingelijst, eentje die net zo gek is van Dive Bar Devil, het biertje dat de band zelf liet brouwen, meteen uitverkocht was en inmiddels aan zijn zoveelste lichting verse bottels toe is.

Dat de band graag een feestje bouwt en de alcohol rijkelijk mag vloeien, bewijzen ze trouwens ook met de video die ze maakten voor het nummer Empty Bottle Boogie.

Het is maar één van de elf bommetjes die op deze plaat prijken. Net niet zo fel, gruizig en suïcidaal als Buzzov-en en maar een klein beetje minder gestoord dan het fabeltastische Dopethrone is dit toch wel een band om in het oog te houden.

En die boogie? Ja hoor, heupwiegen en headbangen tegelijk, al dan niet bezopen, kan zeker op schitterende beukers als Raised Me Rowdy en Spit In The Casket.

Bij het gros van de bands die maar durven stellen dat ze stoner spelen of erdoor zijn beïnvloed, hebben we het al snel gehad. Altijd hetzelfde deuntje lijkt het wel. Daar heeft Leather Lung geen boodschap aan.

Een brulboei die erbovenuit steekt en zat ideeën om hun nummers onze hersenen in te beuken, het kan zo fijn zijn als het goed is gedaan. En dat heeft Leather Lung zeker gedaan.

WEBSITE / FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More