Home ReviewsAlbum Reviews LAVENDER WITCH – Awakening

LAVENDER WITCH – Awakening

by Liesbet Willems

Vijf Brusselse muzikanten vormden in 2017 de punkband Lavender Witch en benutten de lockdown door én een album, én een clip uit te brengen. Luminous Dash houdt van creatieve durvers, daarom dat wij ze graag in de spotlight zetten.

Anso (gitaar), Delphine (stem), Gudrun (bass), Nina (gitaar) en Nathalie (drums) worden duidelijk zwaar beïnvloed door jaren 90 alternatieve rock en durven het aan om naast persoonlijke liedjes ook maatschappijkritische teksten te brengen. De songs zijn eenvoudig, snel, en met fantastische mooie samenzang. In ons boek heet dat dan een punkband.

We zagen ze in 2019 al eens live in de Kinky Star, en waren toen ook al verrast. Tijdens de livestream Gentse Feesten van de Kinky Star waren ze ook van de partij met veel power en muzikaal duidelijk op elkaar ingespeeld. De sound die we oh zo graag horen. Denk aan L7, The Pixies… heb je ‘m?

Op Awakening staan negen nummers en geen enkel ervan is erop gegooid om het album op te vullen. Onze absolute favoriet is Blood Blood Blood Blood. Raad eens waarover deze song gaat als je weet dat de band volledig uit vrouwen bestaat.  Nooit wordt het grof, au contraire. We zijn mee met hun boodschap. De song staat er echt!

De videoclip van Not My Sister is zoals het een punkband betaamt: eenvoudig. Geen panorama’s, geen toeters en bellen. Neen, gewoon de band die aan het rammen is in een kelder. We zouden bijna een mancave zeggen, maar deze kelder is echt de plek waar we tijdens een epidemie willen schuilen. Not My Sister is 1’40” protest tegen rijke vrouwen die de rest verraden en zich beter wanen dan hen. Patti Smith zal trots zijn op Lavender Witch.

We houden van Lavender Witch. Nu jullie nog!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More