Home ReviewsAlbum Reviews L.A.A.G. – Zo Is Het Maar Net (Eigen Beheer)

L.A.A.G. – Zo Is Het Maar Net (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

L.A.A.G. oftewel Liedjes Aandoenlijk Anders Gebracht is een project van Kunstenaar Kristof Van Heeschvelde en Tim Gyselbrecht. Samen brengen ze eenvoudige liedjes die blijven hangen. Hun debuutep Zo Is Het Maar Net is pas verschenen en in elk van de vier tracks legt het duo de lagen bloot van wat hen bezig houdt. Luchtig gebrachte teksten, vol eerlijke breekbaarheid.

Digitaal zijn we allemaal sociaal en intelligent, knap, cultureel belezen en vol levenservaring. Sociaal Digitaal of hoe de realiteit waarin je jezelf écht telkens weer moet kunnen bewijzen, zonder naslagwerk of Photoshop, daar vaak ver van af staat… Dient de maatschappij geresocialiseerd te worden? Of hebben we dat zelf ook niet een klein beetje in de hand?

Iedereen Kwaad. Naast de lieflijk klinkende harmonica die bij het snaarwerk klinkt, horen we de kwaadheid ook instrumentaal grimmig opduiken. Kwaad worden om te overleven en het gevoel dat je voor niemand goed kan doen. Het zijn slappe woorden, maar Geveinsde Spijt wordt in deze track ongewenst geserveerd bij het ontbijt, met een knapperig melancholische sound. Het uptempo nummer Doodgewoon Gewoon klinkt gewoon het lekkerst. Gelaagde vocals die levendig om de oren klinken in een ritme dat ons meteen meeneemt in een cabaretsfeertje.

Zo Is Het Maar Net is digitaal verkrijgbaar via Bandcamp en laat je de eenvoud van warm gebrachte gitaarnummers horen. Met rakende teksten. Vier tracks die in het verhaal van het leven gerust een podium verdienen.

 (Her)lees hier ook ons interview met L.A.A.G. (oktober 2019).

Facebook Bandcamp Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More