Home ReviewsAlbum Reviews KRANKLAND – Dirty Covers Bedroom Mixtape (Eigen Beheer)

KRANKLAND – Dirty Covers Bedroom Mixtape (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

homas Werbrouck, de drijvende kracht achter Krankland heeft zich op een leuk project gestort. Naam: Dirty covers, Bedroom Mixtape. Het plan, voor zover dat eigenlijk een plan mag heten; met het publiek een ‘mixtape’ maken van een aantal nummers. De originelen worden niet simpelweg op tape gezet, wel de Krankland-bewerking ervan.

Werbrouck speelt allerminst op veilig. Vertrouwde en/of voor de hand liggende zaken uit de eigen platenkast staan niet voorop. Het publiek kiest mee. Wie dat wil maakt zijn of haar suggestie(s) over via de Krankland-website. Waarna Thomas ermee aan de slag gaat. Of helemaal niet, zoiets als haalbaarheid staat ook op de agenda.

Maar laat je dat niet tegenhouden. Alles kan, alles mag ingefluisterd worden: obscure psychedelica, averechtse noise, suikerzoete love songs, gay disco, avant-gardistische teringherrie etc.

Als groot fan van avant-gardistische teringherrie deed ondergetekende  zijn suggestieve duit in de zak door Nag Nag Nag (Cabaret Voltaire, 1979) aan te wijzen. Een quasi onmogelijke opdracht om die 5 minuten aan Dadaïstisch gedaver in je dooie eentje te lijf te gaan met weinig meer dan een akoestische gitaar. Benieuwd of daar ooit een Kranky versie van komt. One never knows.

Het voorlopige resultaat van het originele initiatief –  4 songs tot dusver – mag er best wezen rekening houdend met de zelf opgelegde beperkingen. Als eerste werden gepost: Loro van Pinback en Holocaust van het hopeloos onderschatte Big Star waarin de betreurde Alex Chilton de hoofdrol speelde. Ook al betreurd; de geniale drummer Jaki Liebezeit (Can) die onlangs het loodje legde. Van de grensverleggende Duitse band waarvan hij deel uitmaakte werd Vitamin C gecoverd.

Bij die meer dan verdedigbare keuzes bleef het echter niet. Enkele dagen na de eerste posts werd Fame van Irene Cara door de akoestische mangel gehaald en online geplaatst. De nieuwe, bluesy outfit die de eighties danshit meekreeg paste wonderwel. Indrukwekkend goed zelfs. Anders dan het origineel zal deze uitstekende interpretatie geen Academy Award of Golden Globe krijgen. Onze sympathie wel, voor wat dat waard is.

Het is uitkijken naar wat er verder komt. De eerste vier worpen bewijzen eens te meer het grote talent van Werbrouck en verdienen niets minder dan uw onverdeelde aandacht. Wij zijn alleszins fan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More