Home Singles ISBELLS – Sparkle & Shine (V2 Records)

ISBELLS – Sparkle & Shine (V2 Records)

by Bart Verlent

Een dik jaar geleden liet Marble Sounds weten dat ze het vertrouwde Zeal Records had verlaten en dat er een nieuw album zou verschijn op Mayway Records met een nieuw geluid. Nu kondigt Gaëtan Vandewoude met zijn Isbells ongeveer hetzelfde nieuws aan. Ook zijn band verlaat Zeal en in de herfst van 2023 mogen we een nieuw Isbells-album verwachten met een nieuw geluid maar wel op V2 Records. Afgelopen zomer gaf de band nog een magisch optreden tijdens M-idzomer waar we toen al één nieuw nummer te horen kregen.

© Isbells

We moeten nog bijna een jaar wachten op het nieuwe album maar vandaag krijgen we toch al een voorproefje te horen. Sparkle & Shine is een nummer geïnspireerd door Vandewoudes 14-jarige dochter, die toen ze in het hospitaal lag opkwam voor zichzelf, zichzelf liet zien en in zichzelf geloofde. In haar ziekenhuiskamer kwam ze op tegen 7 artsen en assistenten, een moment dat Gaëtan omschrijft als: “Een moment waarop pure schoonheid en goddelijk licht de kamer vult”. Hij hoopt met dit nummer anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

Wie schrik heeft dat Isbells hun mooie melancholisch geluid verloren kunnen we onmiddellijk geruststellen, Sparkle & Shine is een melancholisch pareltje. De band zette de evolutie van hun laatste album Sosie voort met een nog breder klankenpalet en warme, weidse arrangementen.

Het is knappe song waarin Isbells duidelijk kiezen voor evolutie in plaats van ter plaatse te blijven trappellen. Met deze single weten we zeker dat we de koude winter aankunnen en we ons aan deze knappe Isbells-hit kunnen opwarmen.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More