Home ReviewsAlbum Reviews KOSMO SOUND – Antenna (Zephyrus Records)

KOSMO SOUND – Antenna (Zephyrus Records)

by Pieter Walcarius

“We are about to begin a journey through the cosmos” horen we bij het beluisteren van het debuutalbum Antenna van Kosmo Sound. Het instrumentale sextet bestaande uit Mattias Geernaert (bas), Bos Debusscher (toetsen), Edmunt Lauret (gitaar), Cyriel Vanenabeele (gitaar), Marius Couvreur (drum) en Ambroos De Schepper (sax), zorgt met Antenna voor een mooie kruisbestuiving tussen verschillende invloedssferen.

In de twee singles Aunt Sister Lydia en Rank kregen we al een mooi voorsmaakje hoe dit soundsystem-collectief verschillende stijlen in elkaar vermengt.
Op Antenna wordt deze lijn doorgetrokken, dub met jazz invloeden horen we duidelijk terug in Yeasterday. Het samenspel tussen de verschillende instrumenten zorgt voor een harmonisch geheel en een broeierige sound.

Fortune begint met een fijn, aanstekelijk deuntje dat levendigheid in het nummer brengt. De overgang van dub naar jazz breekt het nummer en zorgt voor de nodige variatie.

Af en toe horen we spacey melodieën zoals in Booh en Yeasterdub die ons doen wanen in een psychedelische trip. Maar we horen ook Oosterse en wereldse invloeden in Hofstr. en Footprints. De heren hebben het beste voor het laatste bewaard, Footprints is een meesleper die je van begin tot einde begeesterd in een state of mind die je zelf mag invullen.

Kosmo Sound is een band die niet alleen de grenzen van muziek opzoekt maar vooral die van de hele kosmos. Ze levert met Antenna een prima debuutalbum af. Het Gentse soundsystem-collectief staat op 27/11 in de Handelsbeurs. Dat concert is te volgen via de livestream Sound Of Ghent.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More