Home Belgisch BENOIT VERCAEMST – L.O.C.K.D.O.W.N (Eigen Beheer)

BENOIT VERCAEMST – L.O.C.K.D.O.W.N (Eigen Beheer)

by Pieter Walcarius

Een vijftal jaar geleden was muziek maken Benoit Vercaemst zijn fulltime bezigheid. Hij speelde bij Blackbird Phantom, een groep met onder andere Brecht Vanvyaene (BUN) en Jelle Tommelyn (drummer Miava). Door een stom en ongelukkig ongeval met vluchtmisdrijf is Jelle spijtig genoeg overleden in 2016. De bandleden besloten allemaal hun eigen weg te gaan om zo het verdriet over Jelle te verwerken. Benoit koos een volledige andere sector en besloot om een restaurant te starten.

© Melanie Soenen

Door de eerste lockdown in maart moest Benoit noodgedwongen zijn restaurant voor bepaalde tijd sluiten. Het gevolg was dat er plots heel veel tijd vrij kwam om te jammen. Die tijd heeft Benoit goed gebruikt om zijn eerste nummer L.O.C.K.D.O.W.N te maken.
Het nummer barst van de energie en kent invloeden à la Millionaire en Velvet Revolver. Voeg daarbij de sterke vocale prestatie van Benoit en je hebt een stevige alternatieve rocksong die bij veel mensen in de smaak zal vallen. De positieve drive waar het nummer op gebouwd is, hoor je van het begin tot het einde. Samen met de scheurende gitaren de perfecte combo.

Wij zijn onder de indruk en we hopen dat Vercaemst snel wat bandleden zoekt om dit project verder te zetten. “Keep on rockin in the kitchen!”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More