Home ReviewsAlbum Reviews KONER – Inside Of Me (Fenix Fire Records).

KONER – Inside Of Me (Fenix Fire Records).

by Ann Cnockaert

De tiende release van het Antwerpse platenlabel Fenix Fire Records onder leiding van Willem Voet mocht iets speciaals worden.

Het werd een meesterwerk van 12 minuten: Inside of me van Koner.

De release is zowel digitaal als op vinyl beschikbaar. De rood-wit gevlamde picture disc verschijnt in beperkte oplage met verschillende versies van het nummer.

De lange versie (12 minuten) bouwt langzaam op met een meeslepende sequence waarin een Vangelis-achtige melodie naar boven komt die de track tot een climax brengt onder begeleiding van zweverige zang. Inside of meheeft een eigen geluid en is weliswaar een huwelijk tussen Giorgio Moroder en Vangelismaar met het koppige karakter van Koner.

De chill versie op de B-zijde start met een klassieke piano. De minimalistische pianomelodie wordt begeleid door een synthethische sound en neemt je mee in een dromerige soundscape waar de opbouw zorgt dat deze versie geen seconde begint te vervelen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More