Home ReviewsAlbum Reviews CUSTOMS – Magik (Eigen Beheer).

CUSTOMS – Magik (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Kristof Uittebroek en Jelle Janse, de laatst overgebleven leden van Customs, besloten om een nieuw muzikaal leven te geven aan hun band… En dus begon het duo met het gebruik van elektronica. Helaas, Kristof en Jelle gooiden ook meteen daarna de handdoek in de ring, en dat na tien jaar plezier.

Magik, is elektro, maar niet alleen dat. Ook al heeft de band met zijn verleden gebroken, blijven verschillende eerdere effecten ervan aanwezig. De kwaliteit van het schrijven van teksten. Harde teksten, soms schokkend, maar als altijd goed geschreven. Uiteraard is er ook de passie. En tot slot, de fenomenale stem van een zanger.

Er zijn heel wat duistere passages zoals op Weapon, Are You There en Everybody Is Breathing of gewoon kil zoals White, een nummer dat je rillingen geeft omdat je je realiseert dat het nu definitief voorbij is.

De hardere sounds zijn ook aanwezig. Neem bijvoorbeeld In Gloom, Absolute Beginners en Frantics, allemaal nummers die hun stempel op dit album drukken.

Less, van zijn kant, kon zonder problemen op een van de vorige albums van de groep zijn beland, en dat is ook het geval voor Women And Children, één van de beste nummers op deze plaat.

De terugkeer van Customs had geweldig moeten zijn. Magik is (tja) magisch. Een stuk geschiedenis van de band, misschien niet in de muziekgeschiedenis, hoewel dat voor ons part zo had moeten zijn. Customs is dood, leve Customs!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More