Home ReviewsAlbum Reviews KLUDDE – In de Kwelm (Consouling Sounds).

KLUDDE – In de Kwelm (Consouling Sounds).

by Wout Meganck

De rat race… we kennen het fenomeen allemaal: we leven in een “moeten”-maatschappij. We zijn er te vaak van overtuigd om mee te moeten in de carrousel van alsmaar meer, harder werken, een mooiere wagen, een knapper lief, meer centjes op de bankrekening… We vergeten soms dat we ook kunnen kiezen om het leven even op halt te zetten en om te onthaasten of innerlijke rust te zoeken. Dan stelt zich de vraag echter: onthaasten, hoe doe je dat in godsnaam? Velen zullen direct denken aan een stilteoord, het ruisen van de wind, een arendsnest temidden van besneeuwde bergen of een safari doorheen weidse Afrikaanse savannes.

Maar wij hebben een ander antwoord gevonden en we willen het met veel plezier delen. Niet stilte maar een oorverdovend klanktapijt in de vorm van een plaat van Kludde. Deze Belgische undergroundband heeft een nieuwe plaat en die heet In de Kwelm.

Vanaf 25 mei kan je die vinden in The Consouling Store. Kludde maakt keiharde muziek die zonder compromissen doorramt. Je krijgt geen seconde de tijd om te piekeren over wat je nu precies hoort. In een-twee-drie ben je al je zorgen vergeten.

Vanaf de eerste gitaartonen van Schabouwelijke Praktijken Deel I wisten we dat dit geen vrolijke muziekontdekking zou worden. Scheurende, brommende gitaren en een grommende grafstem. Jawel, als dit black metal is dan blijkt het helemaal ons ding. We worden hier helemaal zen van want de muziek is