Home Belgisch BELTOON: COCAINE PISS.

BELTOON: COCAINE PISS.

by Didier Becu

De beltoon van de dag is een nieuw segment op Luminous Dash waarbij we je dagelijks een song voorstellen die je, dat vinden wij toch, gerust een paar keer per dag door je speakers mag draaien om dan te zuchten dat er verslaving in het spel zit. De enige rode draad is dat het Belgisch en fris is.

Foto door Börn Comhaire

Cocaine Piss mag de spits afbijten en dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat onze Luikenaars een derde langspeler uit hebben. Na The Pool en The Dancer is het viertal er weer met 20 minuten onweerstaanbaar lawaai. De door Steve Albini geproducete Passionate And Tragic draagt wel de Cocaine Piss-stempel, simpelweg omdat alle nummers in een hypersnel tempo zijn gespeeld, toch is het duidelijk dat Aurélie met haar gevolg nieuwe wegen inslaat.

Een van die nieuwe wegen vind je op de nieuwe single Eat The Rich. Atypisch omdat Cocaine Piss het deze keer in hun Franse moedertaal doen, maar ook omdat deze song 100% pop is, hoewel we de vier bengels altijd pop hebben gevonden. Pop met een luid kantje, dat wel. Na een paar luisterbeurten heb je de smaak te pakken en klinkt het allemaal even catchy als pakweg Ca Plane Pour Moi van Plastic Bertrand. Anarchistische indienoisepop, ça existe!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More