Home ReviewsAlbum Reviews KLOOB & ONASANDER – Goês (Winter-Light)

KLOOB & ONASANDER – Goês (Winter-Light)

by Patrick Bruneel

De twee ambientgrootheden in wording Kloob en Onasander hebben elkaar echt gevonden. Goês is namelijk alweer hun derde samenwerking, na de binnen de ambientdronewereld heel goed ontvangen albums Mundus Patet (2020) en Tempestarii (2022). Beide cd’s kwamen uit bij het Nederlandse Winter-Light, dus het mag als een evidentie worden beschouwd dat het ook dit keer het geval is.

De Spanjaard Daniel Ferreira (Kloob) en de Italiaan Maurizio Landini (Onasander) verdiepen zich deze keer in de wereld van begrafenisklaagzangen en chtonische tovenarij. Vooral de Griekse mysteries, sowieso al, net als de Griekse oorlogen van de Oudheid, een stokpaardje van Onasander, vormen de insteek van deze afsluiter van beider trilogie over hekserij.

De klaagzangen in de Griekse mythologie verwerden als een magisch gebeuren waarbij de daimons, de geesten van de doden, de bemiddelaars waren tussen leven en dood.

Dat dreigende en tegelijk bemiddelende weten beide heren goed te vatten in hun duistere ambient en drones die ze ons op Goês laten horen. Ook de titels van de songs passen binnen het plaatje, of wat dacht je van Passage (From Life To Death) of Daimons And Dead.

Nadeel van deze cd is echter dat het in de details zit. Bij een minder aandachtige beluistering kabbelt het album mooi en aangenaam weg maar klinken alle acht stukken nogal eender. Het is pas bij een iets hoger volume met volle aandacht (of voor de liefhebbers met de hoofdtelefoon) dat Goês zich echt prijs geeft.

FACEBOOK WINTER-LIGHT / BANDCAMP WINTER-LIGHT / WEBSITE WINTER-LIGHT / BANDCAMP KLOOB

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More