Home ReviewsAlbum Reviews KIDS OF THE ELEPHANT – As A Friend

KIDS OF THE ELEPHANT – As A Friend

by Bart Verlent

Funk blijft in België een genre dat eigenlijk te weinig gespeeld wordt of het moet al door typische retro artiesten zijn. Gelukkig besloot William Declerck zich, na zijn studie geneeskunde, te specialiseren in funky popsongs waar de groove van afdruipt. Die liedjes brengt hij tot leven als Kids Of The Elephant en hij krijgt daarbij hulp van Simon Cogels op toetsen, percussie en backings, Jeremy Murphy op bas en backings en Hadrien Pierson op drums.

© Kids Of The Elephant

Het viertal ging het afgelopen jaar de studio in met Remy Lebbos (Girls In Hawaii, L’Impératrice) en Frederik Dejongh (Jamie Lidell, Balthazar) die instonden voor productie en mix. Het resultaat van die opnames krijgen we nu te horen op de debuutep As A Friend waar zes super dansbare en funky tracks op staan.

Declerck heeft een warme, fluwelen stem die perfect past bij de soulvolle funky composities. Het zijn hapklare tracks die de luisteraar meenemen op een intense groove die ergens ligt tussen Earth Wind & Fire, Jamiroquai en Jungle.

De nummers op de ep van Kids Of The Elephant kunnen makkelijk verschillende zalen en festivals in de fik steken want ze klinken mega aanstekelijk.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More