Home LiveFoto's THE SISTERS OF MERCY + THE VIRGINMARYS Antwerpen, Trix (30/01/2024)

THE SISTERS OF MERCY + THE VIRGINMARYS Antwerpen, Trix (30/01/2024)

by Hannelore Dieleman

The Virginmarys zijn een Engels rockduo uit Macclesfield met roots in punk en grunge. Hun debuutalbum King of Conflict verscheen in 2013. Hoewel de band oorspronkelijk een trio was, zijn ze nu nog met 2: Ally Dickaty (zang, gitaar) en Danny Dolan (drum). Ze hebben de eer (of namen het risico, het is maar hoe je het bekijkt) mee te touren met The Sisters of Mercy doorheen Europa. En dus ook in een uitverkochte Trix. The Virginmarys bleken een zeer dynamische band. Hoewel ze maar met twee waren, spatte de energie er af. Een goeie opwarmer voor de hoofdact die hopelijk zou komen.

The Virginmarys © Hannelore Dieleman

Veel onzekerheid in de zaal. Nog geen week geleden lieten The Sisters of Mercy last minute verstek gaan in een uitverkochte en volgepakte Vooruit in Gent. Ook het optreden in Eindhoven werd last minute, na het voorprogramma, geannuleerd. Begrijpelijk dus dat de spanning en tegelijk ook anticipatie bijna tastbaar was.

De geplande showtime was 21u en jawel hoor, zo goed als stipt betraden de Sisters het podium. Ze vlogen erin met Doctor Jeep/ Detonation Boulevard. Een enthousiast publiek, allicht in de eerste plaats door de opluchting dat de band er effectief stond.

The Sisters of Mercy © Hannelore Dieleman

Kai van de band Esprit d’ Air tourt mee als gitarist samen met Ben Christo. Uiteraard neemt Andrew Eldritch zoals steeds de vocals op zich en zien we Chris Catalyst als Nurse van Doktor Avalanche (de drumcomputer van The Sisters).

Chris Catalyst © Hannelore Dieleman

De vitaliteit van de jonge bandleden leek wat in contrast met de moves van de 64-jarige Eldritch. Nietemin was hij duidelijk in form. Niets deed denken aan de man die deze week tweemaal te ziek bleek om op te treden. Wandelend over het podium doorheen de nummers, poses aannemend, weinig licht, waardoor het opviel als de man zelf eens in een spot verscheen. De focus leek in die zin meer op de bandleden te liggen, maar de sfeer matchte perfect de nummers.

De songs volgden elkaar op met de iconische hits Alice, Marian en uiteraard The Temple of Love als hoogtepunt. Waren we niet allemaal vooral daarvoor gekomen? Uiteindelijk is dit een band die dateert uit de jaren ’80 en na 1990 geen album meer uitbracht. Ondanks dit en een slechte livereputatie blijven ze wereldwijd zalen uitverkopen, wat minstens lovenswaardig kan worden genoemd.

Andrew Eldritch © Hannelore Dieleman

Een The Sisterhood cover, Giving Ground, behoorde ook tot de setlist. The Sisterhood was een gothic rockband en nevenproject van Eldritch uit de jaren ’80 dat werd uitgegeven onder Eldritch’s label Merciful Release.
De setlist bleef doorheen de tour stabiel, dus ook in Antwerpen, met als encores Lucretia My Reflection en This Corrosion. Samengevat: de band was er, ze waren op tijd en ze waren in form. Meer moet dat niet zijn, toch?

The Sisters of Mercy: Instagram
The Virginmarys: FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More