Home Belgisch BOSKAT – Work Weak (Eigen Beheer).

BOSKAT – Work Weak (Eigen Beheer).

by Luminous Dash

De muziekbusiness is zoals de natuur; constant in verandering. Als er echter één constante is, dan is het wel het gegeven van de radio-edit. Artiesten die het leven uit hun songs zuigen zodat ze toch maar op de radio kunnen komen. En dan is er BOSKAT. Het Antwerpse rock duo met roots in Rotterdam. “Een rock duo? Royal Blood dus!” Neen. BOSKAT is een band waar authenticiteit (of eigenheid) zo’n beetje het paradepaardje is. Dat en de combinatie van technische kwaliteiten en goeie songs.

(c) : mondayjr

BOSKAT heeft hard gewerkt de afgelopen twee jaar en wij denken dat de radio-edit van Work Weak daar het bewijs van is. De song is ingekort (meer dan een halve minuut aan muziek) maar de essentie van de song is bewaard gebleven alsook de energie en de overtuiging waarmee alles ingespeeld is. En gelukkig maar want eigenlijk hoort rock ’n roll zo te zijn. Wat ook in het voordeel van BOSKAT spreekt is het feit dat ze zichzelf niet te serieus nemen. De grens tussen grappig en ongemakkelijk is vaak dun maar de heren weten hoe ze die moeten bewandelen. In de video zit Vincent (gitarist, zanger) met een baseballbat en een kapotte printer op de grond. Naast hem verschijnt de tekst.

Vaak is het probleem van lyricvideos het feit dat het gaat om een foto of een albumcover waarover de tekst dan verschijnt. Work Weak is suggestiever en het is toch ook allemaal dynamischer dan zo’n foto. Kortom: BOSKAT laat met hun ingekorte versie van Work Weak zien wat we eigenlijk al langer wisten. De twee heren staan garant voor snoeiharde rockmuziek met een techniciteit om U tegen zeggen maar tegelijkertijd weten ze ook als geen ander hoe belangrijk het schrijven van een goeie song is. En of die song nu twee, drie of zeven minuten duurt, hun publiek/luisteraar overtuigen zullen ze toch. “And that’s an understatement”.

Op 8 november verschijnt hun EP BOSKAT. Wie de heren live wil zien kan op 12 november in de BarBroos in Gent terecht.

Morholt

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More