Home ReviewsAlbum Reviews Katteman en Kloot Per W creëren samen Pinguin.

Katteman en Kloot Per W creëren samen Pinguin.

by Nel Mertens

Muzikant / dj / producer Bert De Rijcke komt opnieuw uit de Waaslandse underground gesprongen met een ep. Deze keer nam hij het muzikale brein van Kloot Per W mee in zijn project Katteman. En de twee creatieve heren hadden niet veel meer nodig dan enkele internetcontacten om samen tot de ep Pinguin te komen.

Eén track van maar liefst 24 minuten lang, die je meedrijft in – hoe kan het ook anders? – een experimenteel, psychedelisch stuk. Geen grenzen, geen hokjes, geen lijnen, maar één lange, heerlijke trip  die start met distorted gitaren, een hartkloppende baslijn en een flink stuk wasemende elektronica op de achtergrond. Niets hield hen tegen om daar –volledig tegen hun eigen muzikale flow in- een chaotische break in te lassen van eclectische klanken van wellicht zowat alle instrumenten die ze binnen handbereik hadden. Jungle beats en noisy bubbelende synths duiken op, waarna het nummer nog voor de helft een adempauze neemt. Ook de triphopelementen en triggerende technoklanken van Katteman drukken zijn stempel steevast op Pinguin. Dit moet je horen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More