Home nieuws Peter Van Dyck stelt boek voor over het Nederlandstalige lied.

Peter Van Dyck stelt boek voor over het Nederlandstalige lied.

by Didier Becu

Peter Van Dyck was tussen 1989 en 2006 muziekjournalist bij de Joepie en Knack Focus. Steeds voelde hij zich geroepen om zijn muzikale passie met anderen te delen en dat is nu gebeurd met het boek Watskeburt, Lage Landen? dat binnenkort uitgebracht wordt bij Lannoo en voorgesteld wordt op 29 augustus in het Gentse DOK.

In dit boek graaft Peter in het verleden van bekende helden, maar ook de vergeten goden en de sterren in wording. Van Dyck schuwt geen genre en gaat van volkszangers tot cabaretiers, van polderrockers tot nederpoppers. Een boek dat de brug wil slaan tussen jong en oud, maar vooral een ode aan het Nederlandstalige lied wil zijn.

Van Dyck sprak met Boudewijn de Groot, Guido Belcanto, Herman van Veen, Kommil Foo, Rick de Leeuw, Raymond van het Groenewoud, Henny Vrienten, Kris Wauters, Eva De Roovere, Roosbeef, Bart Peeters, Stef Bos, Spinvis en Flip Kowlier. Uit die gespreken viste Van Dyck de meest kleurrijkste verhalen op en verdiepte hij zich in hun meest iconische songteksten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More