Home ReviewsAlbum Reviews KAIJIN KAIWA – Master Of The Universe  (MOKUHI Sonorities)

KAIJIN KAIWA – Master Of The Universe  (MOKUHI Sonorities)

by Kris Verdonck

Op 12 januari 2024 verschijnt het debuut Master Of The Universe van het gloednieuwe instrumentale duo Kaijin Kaiwa. De muziek van bassist Nicolas Rombouts en gitarist Sjoerd Bruil is ontstaan vanuit live-improvisaties in de studio, die daarna minutieus geëdit werden en hier en daar een extra klanklaag bijkregen.

Kaijin Kaiwa betekent een conversatie tussen twee mythische monsters. En dat is de perfecte groepsnaam voor wat de bassist en de gitarist muzikaal uitvreten.

Rombouts (SPOOK, Matt Watts, Studio Caporal) en Bruil (Kaset Hitam, Millionaire, Dez Mona, Mauro) leggen klanktapijten neer. Er is noise, er is schoonheid, en er zijn dreigende en zelfs funky onderkoelde gitaren.

Sjoerd Bruil © Kris Verdonck

Het ene moment klinkt de plaat alsof Brian Eno achter de knoppen zit ten tijde van Apollo, dan weer gaat het richting hel met industrieel aandoende muziek.

Master Of The Universe is muziek die je in een trek moet beluisteren. De nummers vloeien bijna in elkaar over en vertellen zo ook een verhaal. Het album verschijnt op 12 januari 2024 op MOKUHI sonorities, het nieuwe label van Nicolas Rombouts dat avontuurlijke muziek uitbrengt. 

Speeldata
17/01 – Bernaerts Platform, Antwerpen (release van Kaijin Kaiwa)
18/01 – KC Nona, Mechelen
21/02 – Werkplaats Walter, Brussel
19/04 – Rataplan, Antwerpen

Videolink

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More