Home ReviewsAlbum Reviews JUNO – Destination Unknown (Fandango Music)

JUNO – Destination Unknown (Fandango Music)

by Mark Van Mullem

Nadat we al getrakteerd werden op de vooruitgestuurde singles, het fraaie catchy All In Good Time en een weinig later het behoorlijk intense en donkere Dirt, presenteert zangeres Ingrid Weetjens met haar nieuwe band Juno nu haar eerste ep. Op Destination Unknown gaat het genieten van de intensiteit en muzikaliteit met nog drie knappe songs lustig verder.

(c) : Fandango Music

Op All In Good Time en Dirt konden we al kennismaken met die geweldige trompetklanken van Sam Versweyveld en de machtige contrabas van Lara Rosseel, behalve de oh zo mooie stem van Weetjens, omnipresent, ook op de rest van de ep.

The Observer kent een wat dreigende ondertoon en doet qua klankkleur ook een beetje aan als een huwelijk tussen Elisa Waut en Absynthe Minded, en toch ook weer niet. We zijn er eigenlijk nog niet volledig uit of we het ietwat lome en dromerige, en jawel spooky Ghost dan wel het niet minder bijzondere gelaagde Struggle tot onze absolute favoriete song uitroepen van het knappe vijftal op Destination Unknown. Misschien is Struggle wel de meest complexe song op het album. Tegelijk is het ook behoorlijk poppy en dus toegankelijk. Met Destination Unknown pakt Ingrid Weetjens uit met een bijzonder persoonlijke plaat. Met liedjesteksten waar wellicht ook anderen zich kunnen in herkennen of troost uit putten. Dat de teksten toegevoegd zijn in de inlay is dan een absolute surplus.

Puur muzikaal is het al helemaal top; de sympathieke zangeres zingt bekoorlijk alle sterren van de hemel en laat zich bijstaan door behoorlijk getalenteerd muzikaal gezelschap. Met de eerder vermeldde bassiste Lara Rosseel en trompettist Sam Versweyveld, de knappe backings van Shari Van Looy en Goele Dupont. De andere muzikanten die bijdragen tot heel erg mooie totaalgeluid, van het hele album zijn percussionist Lionel Beuvens, toetsenist Koen Geudens en celliste Marijke Gonissen. Vergeten we duivel-doet-al Joes Brands niet die voor de productie tekende en behalve extra drums en gitaren ook die heerlijke sitar speelt in Dirt.
Juno tekent voor een rijk palet aan muzikale rijkdom en gelaagdheid, met een mooie mix van indie, pure pop en jazz. Volop genieten dus!

Juno gaat binnenkort op tournee, met een eerste optreden in Café Trefpunt in Gent op 10 februari 2020. Iets om naar uit te kijken, we zijn erg benieuwd hoe de songs gaan klinken in hun live-jasjes. Bij de optredens kun je een fysiek exemplaar van de ep aanschaffen. Sinds vrijdag kun je het album beluisteren via Spotify en Apple Music.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More